Εστιατόρια και Social Media: συνταγή επιτυχίας (Μέρος 1ο)

Εστιατόρια και Social Media: συνταγή επιτυχίας (Μέρος 1ο) by Δεκέμβριος 14, 2015 1 comment

Είστε ένας από τους επιχειρηματίες που, είτε έχουν εστιατόριο εδώ και χρόνια, είτε αποφάσισαν να τολμήσουν να μπουν στο χώρο της εστίασης και να πολεμήσουν την κρίση; Αυτό το άρθρο γράφτηκε ειδικά για σας (αλλά είμαι σίγουρος πως θα δώσει «τροφή» για σκέψεις και σε άλλους επιχειρηματίες) ώστε να πάρετε ιδέες για το πώς θα χρησιμοποιήσετε τα social media για να προβάλετε την επιχείρησή σας και να αυξήσετε την πελατεία σας.

 

1. Φωτογραφία, φωτογραφία, φωτογραφία

Αν ισχύει μια φορά για όλες τις άλλες επιχειρήσεις, για τα εστιατόρια και κάποιες ακόμη υπηρεσίες ισχύει διπλά!  Ανεβάστε λαχταριστές φωτογραφίες των πιάτων σας για να μας ανοίξετε την όρεξη και να θέλουμε να σας επισκεφθούμε (ή να παραγγείλουμε τηλεφωνικά).  Προσοχή στο timing: το πρωί οι αναρτήσεις για καφέ και το μεσημέρι και βράδυ για φαγητό.

intro photo

 2. Αναρτήστε το μενού σας

Όσο κι αν ακούγετε περιττή αυτή η συμβουλή, πολλοί εστιάτορες ξεχνούν να ανεβάσουν το μενού τους ηλεκτρονικά στα social media, είτε με την χρήση κάποιας εφαρμογής είτε με τις έτοιμες λύσεις που δίνει το Facebook.

3. Αντλήστε περιεχόμενο από τους πελάτες σας

Διοργανώστε ένα φωτοδιαγωνισμό, ζητώντας από τους πελάτες σας να φωτογραφίσουν το αγαπημένο τους πιάτο ή τον εαυτό τους και την παρέα τους στο εστιατόριο ή το μπαρ σας.

Αν κάποιοι πελάτες σας κάνουν κάποιο postή σχόλιο, μην ξεχνάτενατους απαντάτε, είτε ευχαριστώντας τους για τα καλά τους λόγια, είτε διερευνώντας κάποιο πρόβλημά τους.

respond to customers

4. Δείξτε το προσωπικό σας εν δράσει

people

5. Δείξτε τα βραβεία σας

awards

6. Ανεβάστε αφιερώματα που έχει κάνει ο τύπος για σας

ή καλέστε Foodbloggers να δοκιμάσουν τις συνταγές σας και να γράψουν για σας

7. Blogαρετε εσείς οι ίδιοι

Δημιουργήστε ένα FoodBlog ή ένα blog για το εστιατόριό σας.  Γράψτε συνταγές, δείξτε μια ανακαίνιση του εστιατορίου, δώστε foodtips …

8. Δώστε κουπόνια και εκπτώσεις

discounts

Στο δεύτερο μέρος του άρθρου ακολουθούν ακόμη 7+1 tips!

 

Ενδιαφέρεστε να προβάλετε την επιχείρησή σας μέσω των Social Media ή άλλων online ενεργειών;  Δείτε τις υπηρεσίες social media και τις άλλες online υπηρεσίες μας και επικοινωνήστε μαζί μας ή γραφτείτε σε ένα από τα σεμινάρια online marketing που προσφέρουμε.

  1. IdeaDeco
    #1 IdeaDeco 16 Δεκέμβριος, 2015, 14:43

    Εξαιρετικό άρθρο!!!

    Reply this comment

Αφήστε Ένα Σχόλιο